top of page

Over mij

Singer-songwriter, dobro en lap steel guitar

Zangeres Katja Kruit heeft Amerikaanse roots en leerde dobro spelen in de USA. Ze werd verliefd op de klank van deze slide gitaar, die de country en bluegrassmuziek een zangerige, resonerende toon geeft. Ze leerde zichzelf de basis en volgde workshops bij grote ‘dobroisten’ zoals Rob Ickes en Sally van Meter, en ontmoette haar held, dobro-koning Jerry Douglas.

 

De songs op haar debuutalbum “Live A Little More” vertellen over jezelf tegenkomen, verlies en het verlangen om - ondanks alles - voluit te leven. Als vanzelf werden het country liedjes: dat was de muzikale taal die uit haar kwam.  Geïnspireerd door Bonnie Raitt, Dolly Parton en the Chicks schrijft ze country liedjes met een vleug bluegrass en blues. Van intiem en kwetsbaar tot stevige meezingers.

Katja’s missie is om haar liefde voor country en bluegrass - en natuurlijk dobro en lap steel gitaar -  verder te verspreiden. Sinds de release van haar album eind 2023 maakte ze als zingende dobroiste naam voor zichzelf, van haar hometown Delft tot festivals in Drenthe en Limburg tot aan de internationale pers. 

 

Ze treedt op in allerlei verschillende formaties: solo, duo, trio of met een volledige country band, begeleid door Arthur Deighton (mandoline, gitaar), Joost Abbel (gitaar, pedal steel), Jean-Paul Joosten (contrabas), Ronald Croes (drums), Rosa Smit en Doris van Iperen (samenzang). Daarnaast speelt ze geregeld met haar bluegrass band the Bluegrass Bandits en valt ze in bij het trio Barnyard Tea.

240421Katja1562_web.jpg
240421Katja1387_web 1.jpg
bottom of page